Föreningen Ålands Feministparaply har samlat in ett stort antal åländska berättelser och vittnesmål från #metoo hösten 2017. Vi har ambitioner om att sammanställa dessa #metoo berättelser till tryckt format, med inspiration i hur det gjordes i Svenskfinland med #dammenbrister. Praktikanten skulle få arbeta med att sammanställa dessa berättelser samt söka medel för att trycka slutresultatet i bokformat.

Utgående från dina personliga intressen finns även möjlighet att engagera dig i föreningsarbete, lära dig mer om föreningslivet och vad styrelseuppdrag innebär, arbeta med kommunikation, marknadsföring och aktivism utgående från personliga preferenser.

Tidpunkt för uppdraget: Heltids praktikplats som omfatta upp till 10 veckor.

Tidpunkt på året kommer vi överens med dig som blir utvald.

Vi förväntar oss att du

  • har ett intresse för samhällsfrågor (framförallt jämställdhetsfrågor och feminism)
  • kan arbeta självständigt inom ramarna för uppdraget med den handledning som ges

Vad kan vi erbjuda dig?

Som högskolepraktikant för Ålands Feministparaply får du insyn i jämställdhetsområdet på Åland. Vi erbjuder dig handledning för praktikuppdraget. Du får tillgång till en kontorsplats i Mariehamn.

Hur ansöker jag?

För att söka uppdraget ska du göra två olika ansökningar:

  1. en med personligt brev och CV med information om dina studier, samt information om när du vill genomföra din praktik till info@feministparaplyet.ax. Berätta också varför du vill göra praktik hos oss,
  2. en genom att fylla i ansökningsformuläret hos AMS på https://www.ams.ax/ansokan-om-hogskolepraktik

Vid frågor eller om du vill ha mer information om uppdraget kontakta ordförande Sofia Enholm på 04573420664 eller via e-post info@feministparaplyet.ax

Vill du veta mer om vad högskolepraktik innebär läs här: https://www.ams.ax/studerande/hogskolepraktik