Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Mensbildning-studiecirkel om mens

måndag, 26 september kl 18:00 20:00

Färska upp minnet från skolan, fördjupa kunskaperna från inspirerande sommarprat och fascinerande buzzfeedlistor. Lär dig nytt och mer om mensfysiologi, menshälsa, menshistoria och mensantropologi!

VAD GÖR VI?
Studiecirkeln Mensbildning täcker olika teman på fem träffar och målet är att deltagarna ska få ökad kunskap om menskroppar, mensproblem, menshistoria och att se menstruation ur olika perspektiv. Vi letar tillsammans svar på frågor som: Hur är det menscykeln funkar? Varför finns mens? Vad är egentligen endometrios? Hur mensade de gamla grekerna? Hur görs mensaktivism i andra länder? Hur kan vi tänka mens i ett funktionalitetsperspektiv? Ett transperspektiv?

NÄR?
26/9
10/10
25/10
7/11
21/11

VAR?
ABF Föreningshuset, Ålandsvägen 40, Mariehamn

FÖR VEM?
Mensbildning är för den som har mens, kommer få mens, har haft mens, men också för den som aldrig kommer att mensa. Som deltagare förväntas du delta i samtalen. Det ingår förberedande litteratur som du gärna får gå igenom, men det är inget krav att läsa allt. Du bör ha inställningen; vi lär oss och diskuterar tillsammans!

VILKA ÄR VI?
Ålands feministparaply – nätverk för jämställdhet – en partipolitiskt obunden paraplyorganisation för den åländska jämställdhetsrörelsen. Paraplyorganisationens arbete vilar på feministisk grund. Organisationen verkar för jämställdhet och allas fulla mänskliga rättigheter i ett jämställt samhälle.

MENSEN är en politiskt- och religiöst obunden medlemsorganisation som arbetar för att motverka menstabun och öka den allmänna kunskapen om mens.

Leder studiecirkeln gör Jane Carlsson som arbetar för Ålands Feministparaply och UNGA-jämställd skola och fritid.

KOSTNAD?
Studiecirkeln är kostnadsfri! Men det krävs att du bli medlem i MENSEN, 50 kr för dig över 18 år och gratis för dig under 18 år. Här blir du medlem: https://mensen.se/produkt/medlemskap/

ANMÄLAN?
Anmäl dig via följande länk: https://docs.google.com/…/1-oXboY8XtKMKfQcrVOmR7Oh…/editAnmäl dig senast tisdag 20 september.
Vid frågor och funderingar kring studiecirkeln skicka gärna ett mejl till jane.carlsson@feministparaplyet.ax

Ålands feministparaply

ABF, föreningshuset

Ålandsvägen 40
Mariehamn, 22100 Finland
+ Google Map