Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Det här event har passerat.

Att göra jämställdhet genom beteendevetenskap

27 oktober, 2016 kl 19:00 - 21:00

| Gratis
Tone Nordling

Vill du få fart på jämställdhetsarbetet på din arbetsplats eller inom din förening?
Då krävs beteendeförändring. Oavsett om målet är jämnare könsfördelning i ledningen eller lika uppmuntran till anställda att komma med idéer uppstår frågan: hur bryter vi gamla vanor?
Under kvällen lär du dig och får tips om hur du hittar beteenden som leder till mer jämställdhet och hur du kan träna dessa. Metoden Organizational Behaviour Management (OBM), som tillämpas i arbetslivet för att uppnå beteendeförändring i linje med en organisations värderingar presenteras.
Allt fler organisationer inser att jämställdhetsarbete behövs för att höja prestationer, öka välmående och motverka diskriminering. Ett fokuserat arbete på jämställdhet bidrar till en kultur av likabemötande och samarbete. Faktorer som i sin tur ökar motivation och utveckling samt viljan att jobba gemensamt för organisationens bästa, och inte bara sitt eget bästa.

Föreläsare: Tone Nordling
har en fil kand i journalistik- vetenskap och en fil kand i psykologi och specialiserar sig inom arbetslivets psykologi på masternivå på Karolinska Institutet. Hon var tidigare reporter och ledarskribent på Ålandstidningen. Under åren på Åland rapportera- de hon om samhällsfrågor, arbets-liv, hälsa och politik med betoning på förebyggande arbete.

Alla intresserade är välkomna!
Ingen förhandsanmälan.
Efter föreläsningen kan den som vill komma med för eftersnack.

Arrangör: Högskolan på Åland, ABF-Åland och Ålands Feministparaply

Detaljer

Datum:
27 oktober, 2016
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
Gratis
Evenemang Category:
Evenemang Taggar:
,

Arrangörer

ABF Åland
Ålands feministparaply
Högskolan på Åland

Plats

Öppna högskolan
Neptunigatan 17
Mariehamn, 22100 Finland
+ Google Map