Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Det här event har passerat.

Tjej- och Killgrupper kvalitets- och framtidsdiskussion

5 oktober, 2016 kl 13:00 - 15:00

Var står vi idag?
Vad gör de olika organisationerna och hur ser det på framtiden?
En mötesplats för en framtida säkring av verksamheten och kvalitén i den samma.

Tjej- och senare också killgrupper har funnits på Åland sedan slutet av 80-talet. Folkhälsan och Ålands Fredsinstitutet har tagit ett stort ansvar för att utbilda, fortbilda och utveckla verksamheten, men också många andra organisationer har engagerat sig och använt metoden; Fältarna, Mariehamns Ungdomsgårdar, skolor, Rädda Barnen, ABF-Åland, SKUNK, Handicampen, församlingar, kommuner m fl.

Verksamheten är en, demokratitränande, hälsofrämjande och jämställdhets- främjande metod med målet att stärka unga i deras vuxenblivande. Något som behövs mer än någonsin då vi kan se att unga har det tufft på olika sätt idag.

Nu behöver vi ta nya tag för att utveckla, kvalitetssäkra och få igång mer verksamhet.

Sociologi professor Elina Oinas, medverkar i mötet. Hon arbetare vid Svenska social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet. Hon har tidigare utvärderat tjejgruppsverksamhet och är nu engagerad i ett kvalitetssäkringsprojekt som planeras.

Konsult Mia Hanström leder mötet, hon har startat verksamheten på Åland och har utvecklat och utbildat i metoden på Åland och många andra ställen.

Alla intresserade är välkomna, speciellt inbjudna är Folkhälsan på Åland, Ålands Fredsinstitut, Fältarna, Ungdomsledarna i Mariehamn, Rädda Barnen, ungdomsarbetare i kyrkan och kommunerna samt Barnombudsmannen.

Detaljer

Datum:
5 oktober, 2016
Tid:
13:00 - 15:00

Arrangörer

ABF Åland
Ålands feministparaply

Plats

ABF, föreningshuset
Ålandsvägen 40
Mariehamn, 22100 Finland
+ Google Map